

Typiske plager mange oppsøker osteopater for:
Nakkesmerter • skulderplager • Ryggplager
Albue- og håndsmerter • Hoftesmerter • Knesmerter • Fot- og ankelsmerter
Svangerskapsrelaterte plager • Kjeverelaterte plager • Hodepine / migrene
Idrettsskader, ubehag under trening • Funksjonelle mage- og tarmplager
Svimmelhet • Bekkenbunnsplager
Behandling
Osteopati er en helseprofesjon basert på kliniske og naturvitenskapelige fag.
Osteopaten bruker god til med pasienten for å få en helhetlig forståelse av pasientens plager og smerter.
Vi starter alltid første time med en samtale om deg og din sykehistorie (anamnese).
Her forteller du om dine smerter / plager. Underveis vil osteopaten stille oppfølgende spørsmål for å få all den informasjonen som trengs for å finne sammenhengen mellom dine plager, din kropp og din hverdag.
Undersøkelsen:
​
Samtalen legger grunnlaget for videre undersøkelse av pasienten.
For å trygt vite at du kan ha effekt av osteopatisk behandling, utføres ulike sikkerhetstester (klinisk ortopedisk- og nevrologisk undersøkelse). Du vil bli vurdert med hensyn til tegn og symptomer.
Er det grunn til mistanke om underliggende sykdom henvises du videre til lege.
Det gjennomføres så en grundig undersøkelse av flere regioner av kroppen, blant annet: holdningsanalyse, bevegelighetstester og undersøkelse (palpasjon) av vevet i kroppen. Funn fra undersøkelsen sees i sammenheng med informasjonen du presenterer og kan være med på å gi et svar på hva som kan være årsaken til plagene dine. Ofte kan årsaken til plagene befinne seg et annet sted i kroppen enn der du har vondt, dette er fordi problematikk i ulike regioner i kroppen kan bidra til plager andre steder.
Vi lager så en plan for din behandling.
Behandlingen tar utgangspunkt i undersøkelsen og samtalen med deg og inneholder blant annet manuell behandling med en rekke ulike osteopatiske teknikker. Dette er alt fra myke tøyninger, behandling av muskulatur og manipulasjon (på folkemunne ofte kalt “knekking”), men dette er ikke alltid en nødvendig del av behandlingen.
Det gis også råd og øvelser du kan ta med deg hjem for egentrening.
Antall behandlinger varierer ut ifra problematikken du kommer med, ofte trengs det flere behandlinger ved langvarige smerter enn ved akutte.